Mėgstantys keliauti, puikiai žino, kad kelionės siejamos ne tik su poilsiu, saulės voniomis, populiarių turistinių vietų lankymu, bet ir galimybe paragauti skanaus tradicinio maisto. Per tradicinius virtuvės patiekalus bei gėrimus pažįstame kitos šalies kultūrą, žmones ir jų tradicijas. Tad kurios šalys gali pasigirti puikiu kulinariniu paveldu ir labiausia traukia gurmanus?
Nesvarbu kokia eiliškumo tvarka tas šalis surašysime, jos visos papuola į tą 5-tuką, jei pabandysite ko nors paklausti.
ITALIJA
Itališka virtuvė – populiari visame pasaulyje virtuvė. Tam įtakos turėjo gilios valgio ruošimo tradicijos, tinkamos klimato sąlygos ir sveikas maistas. Mikelandželas (italų dailininkas, skulptorius) rašė: "Ko būtų verta Romos virtuvė be Parmezano sūrio". Kvapnus, tarkuotas, supjaustytas smulkiais gabaliukais jis yra neatskiriama itališkų patiekalų dalis. Jis sujungia visus patiekalo komponentus ir suteikia jiems savitą skonį. Italija – tai spagečių, picų, alyvuogių aliejaus, espreso (it. espresso) bei kapučino kavos šalis. Nereikia pamiršti ir puikiųjų desertų: tiramisu ir ledų (gelato). Tad būnant Italijoje jų neparagauti yra tikra nuodėmė!
PRANCŪZIJA
Prancūziška virtuvė
ISPANIJA
Ispaniška virtuvė
GRAIKIJA
Graikiška virtuvė
TAILANDAS
Tailandietiška virtuvė
Tad verta keliauti ir ragauti skaniausius patiekalus!